Ultima oră
A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali
Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă” Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă”
Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!” Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!”
VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1 VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1
Dan Şucu, noul Gigi Becali? "Bagă dictatură" | VIDEO EXCLUSIV Dan Şucu, noul Gigi Becali? "Bagă dictatură" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dan Şucu a anunţat când va semna noul antrenor al Rapidului! ”Suntem hotărâţi să investim în club”
VIDEO | Dan Şucu a anunţat când va semna noul antrenor al Rapidului! ”Suntem hotărâţi să investim în club”

Acestea sunt favoritele la câştigarea SuperLigii României la început de 2024

Special Publicat de Daian Cutu pe 17 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21463585/1/primasport-2-1.jpg

Nu mai sunt multe zile până la reluarea SuperLigii, iar echipele fac ultimele „retuşuri” în cantonamentele din ţară sau din străinătate. Aşa cum era normal, atenţia a fost concentrată în ultimele zile pe echipele care se vor lupta pentru titlu.

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova şi Rapid sunt favoritele principale la titlu, potrivit unui un site de profil pe care sunt postate şi ponturi la pariuri de azi. Prima şansă o au „roş-albaştrii”, care sunt pe primul loc la începutul anului 2024, având cu şase puncte peste CFR Cluj, echipa de pe locul secund.

Alhassan şi Phelipe s-au integrat rapid

FCSB s-a aflat în cantonament în Antalya, unde a jucat o singură partidă de verificare, 3-1 cu austriecii de la LASK Linz. Primele două achiziţii ale iernii, Baba Alhassan şi Luis Phelipe, au jucat din primul minut. Alhassan a fost lăudat pentru implicarea sa, iar Phelipe a marcat, impresia generală fiind că echipa lui Becali a s-a întărit prin mutările făcute. Urmează să vină fundaşul dreapta Nana Antwi.

FCSB are cel mai valoros lot din SuperLiga, cota de piaţă totală a jucătorilor pregătiţi de Elias Charalambous fiind de 33,68 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21463585/3/primasport-3.jpg

CFR speră la mai bine

CFR Cluj este destul de aproape de primul loc, în ciuda faptului că a avut un final de an foarte slab. Formaţia antrenată de Andrea Mandorlini a repurtat o singură victorie în ultimele şapte meciuri de campionat. S-a pus problema demiterii antrenorului italian, dar deocamdată acesta a rămas în funcţie. Oficialii clujeni speră ca echipa să arate altfel cu noile achiziţii: Kader Keita, Petar Mamic, Alan Aussi şi Omar El Kaddouri.

În primul amical din această iarnă, CFR a fost învinsă de Gent (1-2). Golul de onoare a fost marcat de Ciprian Deac, din penalty.

Universitatea şi-a consolidat defensiva

A treia favorită la titlu este Universitatea Craiova. Oltenii au avut un nou sezon de căutări, până l-au găsit pe antrenorul bulgar Ivaylo Petev, care i-a readus în lupta pentru primul loc. Distanţa până la FCSB pare destul de mare, de zece puncte, dar este o ediţie de campionat în care echipele de top se încurcă des, deci „ecartul” poate fi recuperat.

Până acum, „alb-albaştrii” au o campanie destul de slabă de transferuri. Au venit doar fundaşul dreapta Pyry Soiri şi fundaşul central Denil Maldonado. În primul amical al perioadei de pregătire, Universitatea a remizat cu Greifswalder FC (Germania Regionalliga Nordost), 1-1.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21463585/2/primasport-1-1.jpg

Rapidul a jucat trei meciuri amicale

Lotul Rapidului este evaluat la 22,15 milioane de euro, fiind al doilea ca valoare din SuperLigă, după FCSB. În această iarnă au venit Ermal Krasniqi, Borisav Burmaz, Florent Hasani şi Damjan Djokovic. Antrenorul Cristiano Bergodi nu se mai poate plânge că nu are jucători de atac, mai ales că şi-a revenit şi Albion Rrahmani.

Giuleştenii au jucat trei meciuri amicale în luna ianuarie: 3-3 cu Sakaryaspor (Turcia), 1-2 cu Sabah Baku (Azerbaidjan) şi 2-3 cu Westerlo (Belgia). Printre marcatori s-au numărat Burmaz şi Krasniqi.

La agenţiile online licenţiate se poate paria şi pe echipele care vor termina pe primele două locuri, pe primele trei locuri, sau pe formaţiile care se vor califica în Play-off.

În ceea ce priveşte piaţa „Termină sezonul regulat pe primele 6 locuri”, trebuie spus că FCSB nici nu are cotă, bookmakerii considerând că „roş-albaştrii” nu pot rata calificarea în această fază a campionatului. De asemenea, CFR are cota 1,01, deci mai rămân patru locuri pentru care se luptă cel puţin şase formaţii.

Se poate miza şi pe lupta din subsolul clasamentului. Cele mai mari şanse să termine sezonul regulat pe ultimul loc le au FC Botoşani şi Dinamo. Acestea sunt echipele favorite şi la retrogradarea directă, după Play-out. În cărţi pentru a se duce direct în Liga a 2-a mai sunt Poli Iaşi, FC Voluntari şi UTA Arad.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele