Ultima oră
Laura Ioana Paar, eliminată în primul tur al calificărilor de la Roland-Garros. Meciul a durat sub o oră Laura Ioana Paar, eliminată în primul tur al calificărilor de la Roland-Garros. Meciul a durat sub o oră
Şi l-au pus pe Florin Talpan în cap! Cum a fost numită FCSB de o cunoscută publicaţie Şi l-au pus pe Florin Talpan în cap! Cum a fost numită FCSB de o cunoscută publicaţie
Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători
Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”

VIDEO ǀ FCSB – Hermannstadt 3-0. ”Roş-albaştrii” s-au impus fără probleme şi s-au distanţat în fruntea clasamentului

FCSB Publicat pe 16 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21422195/2/sc-fotbal-club-fcsb-sa-afc-hermannstadt-superliga-superbet-16-12-2023.jpg

FCSB a învins sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 3-0, formaţia FC Hermannstadt, într-un meci al etapei a 20-a din Superligă. Este prima victorie a roş-albaştrilor după trei meciuri oficiale.

Bucureştenii au controlat prima repriză a meciului de pe Arena Naţională, chiar dacă Jipa l-a pus la încercare pe Târnovanu încă din minutul 3. Portarul sibienilor, Căbuz, a scos excelent şutul lui Florinel Coman, din minutul 13, dar nu a mai putut face nimic la voleul sub bară a lui Darius Olaru, care a deschis scorul în minutul 22, din pasa lui Alexandru Băluţă.

 Tot Olaru a înscris şi al doilea gol pentru gazde, în minutul 45. Florinel Coman a făcut 3-0 în minutul 58, iar arbitrul Chivulete a acordat un penalti pentru FCSB în minutul 85, însă decizia a fost anulată după intervenţia VAR şi meciul s-a terminat cu victoria bucureştenilor, 3-0.

FCSB este lider în Superligă, cu 41 de puncte, iar Hermannstadt are 28 de puncte şi se află pe locul 7 în clasament.

FCSB – Hermannstadt 3-0 (Olaru D. 22', 45', Coman F. 58')

Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu – Creţu, Ngezana, Dawa, Radunovic – Lixandru, Şut, Olaru – Băluţă, Oct. Popescu, Fl. Coman
  • Rezerve: Vlad, Haruţ. Pandele, Ov. Popescu, Ganea, Pantea, Rotariu, Radaslavescu, Djokovic
  •  
  • Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Stoica, Oroian – Balaure, Murgia, Mino, Jipa – G. Iancu, Valente
  • Rezerve: Muţiu, Etiene, Bejan, Antoche, Petre, Bărbuţ, Bucuroiu, Neguţ, Biceanu

Min. 90+4: Final de meci! 

Min. 87: Penalty anulat pentru FCSB! Centralul a acordat penalty pentru ”roş-albaştrii” iniţial, dar şi-a schimbat decizia după ce a revăzut faza la monitorul VAR.

Min. 79: Ocazie pentru FCSB! Căbuz a trimis în corner şutul lui Florinel Coman.

Min. 58: GOOOL marcat de FCSB! Florinel Coman a dus scorul la 3-0, după ce mingea a ajuns la el cu şansă.

Min. 46: A început a doua parte! 

Min. 45+3: Final de primă repriză! 

Min. 45: GOOOL marcat de FCSB! Cokan i-a pasat lui Olaru, iar acesta a reuşit ”dubla” în urma unui şut cu stângul.

Min. 44: Ocazie mare pentru ”roş-albaştrii”! Căbuz a intervenit în două rânduri, prima dată la Radunovic, iar a doua oară Băluţă!

Min. 40: Ocazie mare pentru FCSB! Dariu Olaru a trimis excelent din afara careului, dar Căbuz a reuşit o paradă senzaţională.

Min. 22: GOOOL marcat de FCSB! Băluţă l-a servit perfect pe Olaru, iar mijlocaşul a trimis superb din prima şi a deschis scorul.

Min. 14: Ocazie mare pentru FCSB! Florinel Coman a trimis bine din afara careului, dar C[buz intervine şi acordă corner.

Min. 3: Ocazie mare pentru Heramnnstadt! Târnovanu a parat şutul bun a lui Jipa.

Min. 1: A început partida! 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Chiar dacă în ultimele 5 partide a înregistrat doar două victorii, urmate de alte două eşecuri şi un egal, FCSB continuă să fie lidera Superligii, cu 38 de puncte. Mai mult decât atât, ”roş-albaştrii” au un avans de 5 ”lungimi” faţă de principala urmăritoare, CFR Cluj.

Hermannstadt, ocupanta locului 6 din campionat, are o formă un pic mai bună decât fruntaşa clasamentului. Elevii lui Marius Măldărăşanu au pierdut doar o singură dată în precedentele 5 runde şi au învins de două ori, la fel ca numărul remizelor.

Situaţia celor două echipe după 19 etape:

  • FCSB: locul 1, 19 meciuri, 11 victorii, 5 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 32:19 (+ 13), 38 de puncte.
  • Hermannstadt: locul 6, 19 meciuri, 6 victorii, 10 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 26:19 (7), 28 de puncte.

În turul sezonului regular, Hermannstadt – FCSB s-a terminat la egalitate, scor 2-2. Pentru ”roş-albaştrii” a marcat o dublă Andrea Compagno, în timp ce pentru sibieni au punctat Silviu Balaure şi Daniel Paraschiv.

Echipele probabile:

  • FCSB (4-3-3): Târnovanu - Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic - Olaru, Şut, Ov. Popescu - Băluţă, Miculescu, Fl. Coman
  • Hermannstadt (4-4-2): Căbuz – Butean, Găman, I. Stoica, A. Oroian – Balaure, Biceanu, Murgia, A. Jipa – G.Iancu, Fonseca

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele