Ultima oră
Răzvan Lucescu e campion în Grecia! PAOK obţine dramatic titlul în ultima etapă Răzvan Lucescu e campion în Grecia! PAOK obţine dramatic titlul în ultima etapă
VIDEO | Rapid - FCSB 2-0, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Petrila înscrie cu un şut perfect plasat VIDEO | Rapid - FCSB 2-0, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Petrila înscrie cu un şut perfect plasat
Englezii au dat verdictul după un nou meci integralist pentru Drăguşin: ”Este primul jucător din acest an care a avut inteligenţa necesară să facă asta!”. Ce notă a primit românul

Englezii au dat verdictul după un nou meci integralist pentru Drăguşin: ”Este primul jucător din acest an care a avut inteligenţa necesară să facă asta!”. Ce notă a primit românul
VIDEO | Alexander Zverev a câştigat la Roma al 6-lea trofeu Masters din carieră VIDEO | Alexander Zverev a câştigat la Roma al 6-lea trofeu Masters din carieră
VIDEO | Inter - Lazio 1-1. Campioana Italiei a salvat remiza pe final VIDEO | Inter - Lazio 1-1. Campioana Italiei a salvat remiza pe final
Dumitru Dragomir ştie ce transfer trebuie să facă Becali la FCSB. Surpriză mare: ”Piticul ăsta e cel mai bun!”

Dumitru Dragomir ştie ce transfer trebuie să facă Becali la FCSB. Surpriză mare: ”Piticul ăsta e cel mai bun!”

VIDEO | Sassuolo - AC Milan 0-3 şi Inter - Sampdoria 3-0. ”Diavolii” au câştigat titlul din Serie A după 11 ani de pauză. Ciprian Tătăruşanu, campion în Italia

Serie A Publicat pe 22 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/20710722/1/profimedia-0642071685.jpg

Formaţia AC Milan, la care este legitimat Ciprian Tătăruşanu, a câştigat, duminică, pentru a 19-a oară campionatul Italiei.

În ultima etapă din Serie A, AC Milan, cu Tătăruşanu rezervă, a învins în deplasare echipa lui Vlad Chiricheş, Sassuolo, scor 3-0. Chiricheş a fost şi el rezervă. Au marcat Giroud 17’, 32’ şi Kessie 36’.

Rivala Inter Milano, cu Ionuţ Radu rezervă, a învins cu scorul de 3-0 echipa Sampdoria. Au înscris Perisic 49’ şi Correa 55’, 57’.

Tot duminică, Napoli s-a impus în deplasare în faţa echipei Spezia, scorul fiind acelaşi, 3-0.

Milan a încheiat campionatul cu un total de 86 de puncte, iar Inter cu 84 de puncte. Internauţii amintesc de un penalti apărat de Tătăruşanu în meciul din noiembrie cu Inter.

Ultimele partide ale sezonului, Salernitana – Udinese şi Venezia – Cagliari, au loc tot duminică. Atunci se va decide ultima retrogradată, după Genoa şi Venezia.

Primele patru clasate, AC Milan, Inter, Napoli şi Juventus, vor evolua în grupele Ligii Campionilor, locurile 5 şi 6, Lazio şi AS Roma, vor juca în grupele Liigi Europa, iar poziţia a 7-a, Fiorentina, va participa în play-off-ul Conference League.

Sassuolo - AC Milan 0-3 (Giroud 17, 32, Kessie 36), live pe Prima Sport 1

  • Sassuolo: Consigli - Muldur, Ayrhan, Ferrari, Kyriakopoulos - Frattesi, Lopez, Mattheus - Berardi, Scamacca, Raspadori
  • AC Milan: Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez - Tonali, Kessie - Saelemaekers, Krunic, R. Leao - Giroud

Min, 90 + 3: Fluier final! AC Milan s-a impus cu 3-0 şi a câştigat primul titlu de campioană după 11 ani. Fostul portar al naţionalei, Ciprian Tătăruşanu, este şi el campion alături de milanezi. 

Min. 78: Zlatan Ibrahimovic înscrie cu capul din centrarea lui Leao, însă reuşita starului suedez este anultată pentru ofsaid la autorul centrării. 

Min. 45 + 4: La pauză AC Milan conduce Sassuolo cu 3-0 şi este campioana Italiei!

Min. 36: GOL AC Milan! Kessie înscrie pentru a 6-a oară îi acest sezon, iar în acest moment este aproape imposibil ca AC Milan să rateze titlul. Milanezii conduc cu 3-0, iar un egal este suficient pentru a le asigura titlul, indiferent de ce face Inter cu Sampdoria. 

Min. 32: GOL AC Milan! Faza genială a lui Leao este finalizată tot de Giroud, care dublează avantajul milanezilor. 

Min. 23: Ocazie pentru AC Milan! Consigli respinge în lateral voleul lui Saelemaekers. Faza continuă periculos, însă gazdele scapă din nou fără gol primit. 

Min. 22: Ocazie pentru AC Milan! Consigli scoate de sub transversală torpila din afara careului expediată de Tonali.

Min. 17: GOL AC Milan! Leao îi pasează lui Giroud, care şutează printre picioarele lui Consigli şi ajunge la a 10-a reuşită stagională în Serie A. 

Min. 12: Şansă pentru AC Milan! Şutul lui Leao este respins în faţă de Consigli, dar Krunic nu poate profita, iar defensiva gazdelor respinge.

Min. 9: Ocazie pentru AC Milan! Saelemaekers este blocat 1 vs. 1 de către Consigli.

Min. 8: Ocazie pentru AC Milan! Defensiva gazdelor respinge de pe linia porţii mingea care putea consemna deschiderea scorului. 

Min. 8: Ocazie pentru AC Milan! Berardi îl blochează în drumul către gol, în ultima clipă, pe Leao. 

Min. 7: Ocazie pentru AC Milan! Lovitura de cap a lui Giroud este respinsă incredibil de Consigli.

19:00 Start joc!

Inter - Sampdoria 3-0 (Perisic 49, Correa 55, 57), live pe Prima Sport 2 

  • Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglou, Perisic - L. Martinez, Correa
  • Sampdoria: Audero - Berezynski, Ferrari, Yoshida, Augelio - Candreva, Thorsby, Vieira, Rincon, Sabri - Caputo

Min. 90: Fluier final! Inter învinge cu 3-0 Sampdoria şi termină sezonul pe locul 2. AC Milan şi-a câştigat meciul cu Sassuolo la acelaşi scor şi a cucerit primul titlu după 11 ani în Serie A. 

Min. 57: GOL Inter! Joaquin Correa îşi trece în cont dubla şi duce scorul la 3-0 pentru Inter.

Min. 55: GOL Inter! Correa dublează avantajul milanezilor din pasa lui Calhanoglu.

Min. 49: GOL Inter! Ivan Perisic deschide scorul pentru milanezi din pasa lui Barella, care au nevoie în acest moment ca Sassuolo să înscrie patru goluri şi să nu mai primească niciunul de la AC Milan pentru a fi campioni. 

Min. 45: La pauză Inter pierde campionatul! Scorul este 0-0 cu Sampdoria, iar lidera AC Milan conduce Sassuolo cu 3-0!

19:00: Start joc pe Meazza!


Protagonistele din Derby della Madonnina, una dintre cele mai puternice rivalităţi din lumea fotbalului, se vor lupta pentru titlul de campioană în ultima etapă din Serie A, a 38-a, duminică, de la ora 19:00. Sassuolo – AC Milan este transmis în direct de către Prima Sport 1, în timp ce Inter – Sampdoria va fi redat telespectatorilor de către Prima Sport 2.

AC Milan, la un egal de sărbătoare

AC Milan are şanse foarte mari să câştige al 19-lea trofeu din istoria sa de Serie A şi să îşi egaleze rivala concitadină Inter. Cu un avans de două puncte faţă de ”nerazzurri” (83 faţă de 81) şi avantaj în meciurile directe (1-1 în tur, când Ciprian Tătăruşanu i-a apărat un penalty lui Lautaro Martinez la 1-0 pentru Inter, şi 2-1 pentru ”diavoli” în retur), AC Milan are nevoie doar de un egal pentru a obţine titlul de campioană, indiferent de ce rezultat va înregistra Inter.

Singura şansă pentru formaţia de pe locul 2 din Serie A, înaintea ultimei runde, ca să îşi apere titlul de campioană cucerit în stagiunea precedentă este ca lidera să piardă deplasarea de la Sassuolo, iar ea să câştige pe teren propriu cu Sampdoria. În ultimele 15 jocuri din Serie A, AC Milan s-a impus de 10 ori şi în alte 5 partide a înregistrat remize.

Indiferent dacă scenariul cel mai previzibil se va adeveri sau Inter va reuşi miraculos să producă o surpriză, cu siguranţă că un portar român va avea onoarea să ridice trofeul suprem din ”Cizmă” deasupra capului. Ciprian Tătăruşanu, fostul goalkeeper al naţionalei României, a apărat pentru AC Milan în 6 meciuri din campionat, perioadă în care a primit 10 goluri şi a scăpat o singură dată cu poarta intactă. Ionuţ Radu, omul care părea urmaşul lui Tătăruşanu la naţională, la un moment dat, a jucat o singură dată, în eşecul suferit de Inter, 2-1, la Bologna. Radu a greşit decisiv la al doilea gol al gazdelor, în minutul 81, când a dat pe lângă minge ca în curtea şcolii.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele